Munka rovatunk célja, hogy minden olyan lehetőségről beszámoljunk, amiben a külföldön megszerzett tapasztalat és nyelvtudás hasznosítható, kamatoztatható. Pontosan tudjuk, hogy a Magyarországon való újrakezdés rendkívül fontos eleme a stabil munkahely, így nagy hangsúlyt fektetünk erre a témára. Ezúttal azoknak ajánlunk lehetőséget, akik Budapesten vagy a környékén szeretnének elhelyezkedni babysitterként. Wilson Katalin, a Hello Mums nemzetközi babysitter ügynökség tulajdonosának írása következik.

 

Kedves Mindenki,

Wilson Katalin vagyok, lánykori nevemen Nagy Katalin és Egerben éltem 18 éves koromig. A 8-as suli után Keriben Vendéglátóipari technikusként végeztem, majd egy év londoni gyermekfelügyelet után Szegedre kerültem Amerikanisztika Spanyol szakra.

1998-ban mikor először jöttem hosszútávon Londonba még nagyon más világ volt, nem volt túl sok magyar és kelet-európai sem, még vízum kötelesek voltunk és az angolom messze állt a folyékony nyelvhasználattól. Nehézségeim szerencsére nagyon nem voltak, hamar és könnyen teremtettem barátságokat, a mobil és internet előtti korszakban is valahogy sikerült ismerkedni és megismerni Londont.

Az egyetemi éveim alatt vagy Londonban vagy Spanyolország különboző városaiban dolgoztam mint bébiszitter illetve angol nyelvtanár. 2007-ben szereztem meg mind a négy diplomámat és mint friss diplomás újra neki indultam a világnak.

Első megállóm London volt és itt is ragadtam. 4 évig dolgoztam egy családnál főállású Mary Poppinsként, majd ismét tanulni kezdtem, ezúttal dajkának, hogy újszülöttekkel is tudjak dolgozni.

Ugyanezen időben ismerkedtem meg Edinával és Jeremyvel is, akikkel 2014-ben alapítottuk meg a Hello Mums bébiszitter szolgáltatást Londonban. Az ok egyszerű volt: Edinának és nekem addigra már több mint egy évtizedes tapasztalatunk volt gyermekfelügyelet terén és láttuk a piacon megjelenő hiányt: leellenőrzött és megbízható hivatásos gyermekfelügyelet biztosítása rövidtávon. Nekem mindig is a szívem csücske volt a magán szféra szintre emelése: kulcsfontosságúnak tartom hogy azok az emberek akik gyermekekkel foglalkoznak tekintsék azt hivatásuknak és legyen nemcsak naprakész erkölcsi bizonyítványuk, de babákhoz és gyermekekhez kötödő elsősegély bizonyítványuk is.

A londoni piac és a szülők nagyon pozitívan reagáltak, hiszen rögtön az első évben elnyertük London legjobb bébiszitter ügynökségének járó díjat, amelyet pár héttel ezelőtt ismételten megtettünk.

A Hello Mums három részre oszlik: Edina interjúvoltat minden hölgyet, Jeremy felelős az IT rendszerünkért illetve a telefonos applikációinkért, én pedig a szülőkkel illetve a marketinggel foglalkozom. 2014 óta folyamatosan növekszik csapatunk, Londonban jelenleg több mint 350 bébiszitterünk van, akik között vannak tanárok, dajkák, szülésznők, óvónők, tanítók és egyéb gyermekfelügyelettel kapcsolatos személyek. 2017. januártól már nem csak alkalmankénti munkákkal, hanem állandó munkaközvetítéssel is foglalkozunk.

Rendszerünk négy alappilléren fekszik: gyors, biztonságos, megfizethető és felhasználóbarát. A regisztráció után kevesebb mint 30 másodperc alatt lehetséges bébiszittert foglalni a rendszerünkön keresztül. Az adatvédelemre nagyon nagy figyelmet szentelünk, csak úgy mint arra, hogy minden bébiszitter, aki rajtunk keresztül dolgozik megbízható legyen.

Tarifáink megfizethetőek a szülőknek és biztosítják azt is, hogy a gyermekfelügyelő egy tisztességes órabért kapjon, hiszen a legfontosabb és legértékesebb kincseinkre vigyáznak. Az évek folyamán több mint 1000 hölgyet regisztráltunk csapatunkba, tudjuk nagyon jól, hogy nem bízzuk akárkire gyermekeinket és azért vagyunk, hogy végig ott legyünk a család és a bébiszitter mellett, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy nem csak az első foglalás de a 150. is jól menjen minden egyes gyermek illetve család esetében.

Nemcsak családokkal dolgozunk, hanem óvodákkal, játszóházakkal és hotelekkel is.

Igazándiból már nagyon régóta megfogalmazódott bennem, hogy szeretném, ha a szolgáltatásunk más városokban és országokban is elérhető lenne és tavaly egy hosszabb piackutatás után sikeresen meggyőztem az alapítótársakat, hogy merjünk nagyon lenni és tegyük elérhetővé szolgáltatásunkat Budapesten is. A nagy kihívás és félelem az volt, hogy lesznek-e hivatásos bébiszitterek Budapesten, de örömmel látjuk, hogy pesti csapatunk (amit 2016. ősszel kezdtünk el toborozni) már lassan meghaladja a 100 főt és a szülőknek egy nagyon jó minőségű szolgáltatást tudunk biztosítani Budapesten is.

Míg az angol piac nagyon stabil, rengeteg munkánk van és folyamatosan keressük az új munkaerőt, addig Budapesten a rendszer egy kicsit nehezebb: a bébiszitter kultúra még mindig kialakulóban van, így munkánk egy része az oktatás: hiszen nem mindegy, hogy ki vigyáz a gyermekünkre és a bébiszitter munka ugyanolyan értekű mint bármi más. Amit az otthoni piacon szintén látunk az a nyelvtudás hiánya: sokkal több munkát tudnánk biztosítani a hölgyeknek, ha beszélnének idegen nyelven. Ami biztosan elmondható: aki Budapesten dolgozni akar, van nyelvtudása, van jogosítványa és gyermektapasztalata az nagyon könnyen tud jelenleg jól fizető munkában elhelyezkedni.

Ha valaki hazaköltözés előtt áll és szívesen dolgozna velünk, bátran keressen minket a budapesti elérhetőségeinken: hellomums.hu, hellomums.hu

Ha pedig valaki még csak tervezi a költözést és csatlakozna a londoni csapatunkhoz, örömmel várjuk jelentkezését: hellomums.co.ukhellomums.co.uk

Wilson Katalin – Hello Mums

 

Olcsó és biztonságos pénzküldési lehetőséget keresel külföld és Magyarország között? Ezt Neked találták ki: Így utalj pénzt haza vagy külföldre, biztonságosan