Munka rovatunk célja, hogy minden olyan lehetőségről beszámoljunk, amiben a külföldön megszerzett tapasztalat és nyelvtudás hasznosítható, kamatoztatható.

Pontosan tudjuk, hogy a Magyarországon való újrakezdés rendkívül fontos eleme a stabil munkahely, így nagy hangsúlyt fektetünk erre a témára. Ezúttal azoknak ajánlunk lehetőséget, akik műszaki, logisztikai, pénzügyi vagy adminisztrációs területeken szeretnének elhelyezkedni hazai vagy multinacionális hátterű vállalatoknál. Székely Lilla, a Jobsgarden vezető tanácsadójának írása következik.

 

Jobsgarden & Hazaköltözés

 

Ha már megérett benned a gondolat, hogy hazaköltözöl, akkor bizonyára bőven vannak benned kételyek, kérdések, hogyan is lesz majd itthon? A Jobsgarden tapasztalatai szerint az emberek többsége a munka és megélhetés miatt vacillál leginkább: megéri-e hazaköltözni? Mennyit kereshetek otthon? Milyen juttatások járnak majd nekem? Vajon mennyi idő alatt tudok elhelyezkedni?

Számos olyan kérdés, amelyek alapvetően befolyásolják a jövődet és amelyek megválaszolása rengeteg időt vesz igénybe.. Barátok, ismerősök, volt és jelenlegi kollégák, internetes csatornák, fórumok…gyakran egymásnak ellentmondó információkkal.

Ha szeretnéd a hazaköltözést, a munkakeresést és az itthoni életet megkönnyíteni, akkor arra biztatnánk, hogy keress fel egy olyan szakavatott karriertanácsadó céget, mint amilyen a Jobsgarden. Teljes körképet kaphatsz a magyarországi munkaerő-piaci helyzetről, a munkalehetőségekről, a fizetési szintekről, a bérsávokról és juttatásokról!

 

Milyen is a munkaerőpiaci helyzet valójában és miben tudunk segíteni?

 

Gyakran elhangzik a hírekben, hogy Magyarországon kritikus a munkaerőhiány, pedig ez nem minden szektorra igaz. Nap mint nap állásokkal és álláskeresőkkel foglalkozunk, így ismerjük a fizetési szinteket a legkülönbözőbb pozíciókban, legyen az mérnöki terület vagy akár ügyfélszolgálati ügyintéző. Tudjuk, hogy hol és milyen módon tudod a leginkább kamatoztatni a nyelvtudásodat.

Praktikus dolgokban is kikérheted a véleményünket! Ki tudna a leginkább megbízható tanácsokkal szolgálni CV írást tekintve, mint a személyzeti tanácsadó? Hogyan kell profin pályázati anyagot összeállítani? Milyen a megfelelő LinkedIn profil? Használható-e még az Euro Pass CV formátum? (Nem!) Csupa olyan kérdés, amelyre egy telefonbeszélgetésen is választ kaphatsz tőlünk (megspórolva a több hétig tartó netes böngészést).

Talán vannak olyan kérdéseid is, amelyeket egy barátnak nem szívesen tennél fel. A tanácsadónál ettől sem kell tartanod. Mivel neki az az érdeke, hogy állást találjon neked, így garantáltan megbízhatsz benne, és a legjobb tudása szerint fog segíteni. Nem mellékes érv: egy tanácsadóval úgy tudsz beszélgetni, hogy érti, mivel foglalkoztál eddig, akkor is ha a beágyazott szoftverfejlesztésről, IT programnyelvekről, pénzügyi vagy mérnöki feladatokról van szó.

 

Milyen területekről kerülnek ki a megbízóink?

 

Kapcsolatban állunk SSC-kel, ipari termelő vállalatokkal és informatikai vállalkozásokkal is. Ha több nyelven beszélsz, releváns tapasztalattal rendelkezel mérnöki és IT területen, akkor biztosan tudunk segíteni, de a Jobsgarden az álláskeresés minden szintjén a partnered lehet akár pályakezdő, akár felsővezető vagy!

 

Keress minket a Jobsgarden weboldalán található elérhetőségek valamelyikén, örömmel segítünk.

 

Székely Lilla

Division Manager – SSC Division

 

Olcsó és biztonságos pénzküldési lehetőséget keresel külföld és Magyarország között? Ezt Neked találták ki: Így utalj pénzt haza vagy külföldre, olcsón és biztonságosan