A Magyarországon Újrakezdők rovatunkban ezúttal Tóth Veronikát kérdeztük, hogy mikor és miért döntött a hazaköltözés mellett, hogy éli meg az újrakezdést Magyarországon, milyen tapasztalatai és tervei vannak. Fogadjátok sok szeretettel történetét.

 

Mikor és miért döntöttél úgy, hogy hazaköltözöl?

13 év után, 2015. novemberében határoztam el, hogy elég volt és hazaköltözök, ekkorra érett meg bennem a gondolat teljes egészében. 2016. áprilisában hazajöttem egy esküvőre és akkor már el is mondtam a családomnak a döntésemet és onnantól kezdve már nagyon vártam, hogy újra itthon legyek. Végül 2016. júniusában jöttem haza, nekem nagyon hosszú idő volt a döntés és a költözés között eltelt idő, az utolsó fél év már csak szenvedés volt. Én szeretek gyorsan dönteni, viszont időbe telt, mire mindent “lezongoráztam” odakint.

 

Mitől féltél a legjobban a hazaköltözés kapcsán?

Igazából úgy igazán semmitől. Persze, az emberben felmerülnek kétségek, hogy mi lesz, hogy lesz, de én onnantól kezdve, hogy eldöntöttem, hogy hazaköltözök, tudtam, hogy nekem jó lesz. Én már annyira nem szerettem kint lenni, hogy tudtam, jó döntést hozok azzal, hogy hazajövök.

 

Mi volt a legnagyobb nehézség a visszailleszkedésben?

A kieső 13 év. Az, hogy azok az emberek, akiket én ismertem, mielőtt kimentem, nekik már más életük, esetleg családjuk van és így teljesen más az életritmusuk, mint most az enyém. De a sok korábbi ismerősöm közül nagyon sokat köszönhetek két barátnőmnek, akikkel folyamatosan tartjuk a kapcsolatot és nagyon megkönnyítették számomra a visszailleszkedést.

 

Mennyiben mások a mindennapok itthon, mint kint voltak?

Teljesen más, mert mint egyéni vállalkozó én magam osztom be az időmet, míg odakint munkaviszonyban reggel 7-től este 11-ig dolgoztam. Nekem az országváltás egy teljes életmódváltást is jelentett egyben, sokkal kevesebbet dolgozom és rengeteg időt tudok tölteni a családommal. Amíg odakint éltem, az időbeosztásom miatt csak ritkán tudtunk beszélni, így az, hogy akár minden nap tudunk találkozni, rendkívül nagy örömmel tölt el.

 

Mi hiányzik Neked Angliából?

Röviden? Semmi! Nem hiányzik az angol mentalitás és nem hiányzik az angol időjárás sem. Vannak ismerőseim, akik nyelvvizsgára vagy érettségire készülnek, nekik segítek a szóbeli részben, így egy pici angol azért mégiscsak van az életemben, de egyébként nem gondolom, hogy bármi is hiányozna onnan.

 

Mivel foglalkozol itthon? Mesélnél erről egy kicsit? Hol tanultál, miben és kinek tudsz segíteni?

Én már odakint tanultam reflexológiát, manuálterápiát és más kiegészítő terápiákat és ezzel indítottam el a vállalkozásomat Magyarországon. A tanulást hazaérkezésem után is folytattam, kínai tuina masszázst, fülakupunktúrát illetve pulzus és nyelvdiagnosztikát is tanultam és most már ezeket a módszereket is beépítettem a vállalkozásomba. A kínai módszerek nagyon megfogtak, úgy érzem, hogy ez az én utam és minél jobban szeretnék elmélyedni benne. Munkám során nagyon sok figyelmet szentelek a gerinc egészségének is, így 2017. őszétől a Dorn gerincterápia is bekerült a nálam elérhető szolgáltatások körébe.

Időközben pedig a reflexológián belül szakosodtam a meddőségi és nyirok-reflexológiára. A meddőségi reflexológiának Angliában nagyon nagy keletje van, míg itthon nagyon nehéz elfogadtatni, ugyanakkor már látszanak eredmények, mert olyan sikerélményem van, hogy egy baba már köszönheti az életét ennek a technikának Magyarországon és reméljük, hogy ez a tendencia folytatódni fog. A módszer azért hatásos, mert a hormonháztartást teszi rendbe és így nemcsak meddőségi problémák esetén, hanem menopauza tüneteinél is sikeresen alkalmazható.

A technika egyébként nőknél és férfiaknál is alkalmazható. A nyirok-reflexológiánál pedig a nyirokrendszert tisztítjuk, itt is nagyon szép eredményeket lehet elérni, pl. egy idős néni, aki közel járásképtelen volt, 6-8 kezelés után annyira rendbe jöttek a térdei, hogy ma már könnyedén mozog és napi 8-10 órát dolgozik a kiskertjében. De egy középkorú hölgy éjszakai izzadás problémája is néhány kezelés után teljesen megszűnt ennek a módszernek köszönhetően vagy valakinél pl. beindította a fogyást.

 

Milyen nehézségeid voltak a vállalkozás indulásánál?

Semmilyen nehézségeim nem voltak, bementem a helyi Okmányirodába, bevittem az okleveleimet és indítottam a vállalkozást. Maga az elindítás nagyon egyszerű volt, könnyen találtam könyvelőt, Ő elmondott mindent, hogy hová menjek, hová kell bejelentkeznem. A Kormányablakban is nagyon segítőkészek voltak, úgyhogy nagyon meg voltam elégedve.

Az indulásnál igénybe vettem a munkanélküliből vállalkozóvá válási támogatást, amit 6 hónapon keresztül folyósítottak és a mindenkori minimálbér összegét kaptam, ez is nagyban megkönnyítette az indulást. Adózási formaként a KATA-t választottam, ami havi 50e Ft havi költséggel jár és ebben minden benne van.
Az indulás óta egyébként oktatási és rendezvényszervezői tevékenységgel is bővítettem a vállalkozásomat. Felmerült ugyanis az igény, hogy a külföldön elsajátított, speciális meddőségi reflexológia módszert Magyarországon tanítsam, ami nagyon megtisztelő felkérés számomra. Ezzel párhuzamosan a kezelőhelyiségem fog otthont adni a Szolnokon, Hartmann Ferenc által vezetett, 2018. szeptemberben 29-én induló kínai tuina masszázs képzésnek valamint ősztől, havi rendszerességgel várjuk az egészséges életmód iránt érdeklődőket a Szolnoki Szabadegyetem rendezvénysorozat eseményein.

További terveim pedig, hogy iskolákban szeretnék előadásokat tartani a test és a táplálkozás kapcsolatáról, hogy a felnövő generáció minél jobb testtudattal és testi önismerettel rendelkezzen. Úgy vélem, hogy ebben van hová fejlődnünk Magyarországon.

 

Mit tanácsolnál azoknak, akik még a hazaköltözés előtt állnak?

Nagyon sok türelmet. Hozzá kell szokni ahhoz, hogy odakint a dolgok nagy része gördülékenyen megy, míg itthon küldenek az egyik ablakból a másikba. Ettől nem érdemes félni, aki haza szeretne jönni, merjen belevágni. Nagyon sok munkalehetőség van itthon, aki akar dolgozni, fog tudni munkát is találni itthon, főleg szakemberként, mert nagyon nagy szakember hiány van ma Magyarországon.

 

Sok sikert kívánok mindenkinek!

Tóth Veronika

Weboldal: veronikabalance.hu

FB oldal: Veronika Balance

 

 

Olcsó és biztonságos pénzküldési lehetőséget keresel külföld és Magyarország között? Ezt Neked találták ki: Így utalj pénzt haza vagy külföldre, olcsón és biztonságosan