Világjárók rovatunkban olyan külföldön élő magyarok történeteit olvashatjátok, akik – bár már megfordult a fejükben a költözés gondolata – egyelőre még maradnak. Őket kérdezzük kiköltözésről, miért-ekről, nehézségekről és sikerekről, hogy mindannyian inspirálódni tudjunk történeteikből. Ezúttal Taródy Anikó, portré fotós mesél nekünk. Fogadjátok sok szeretettel történetét.

 

Az én történetem… 

4 évvel ezelőtt költöztem ki Londonba, mert nyelvet akartam tanulni és kipróbálni magam Magyarországon túl is. Otthon a telekomunikációban dolgoztam, ezért most teljesen mást szerettem volna felfedezni. Egy kávézóban kezdtem el dolgozni, de már foglalkoztatott a fotózás gondolata. Egyszer, egy autóban bevillant egy kép, hogy én boldog párokat szeretnék fotózni. Az örömüket. Aztán elkeztem komolyabban foglalkozni a fotózással, majd megvettem életem első fényképezőgépét, amihez fél évig hozzá sem nyúltam. Úgy gondoltam, van elég tehetséges fotós, nekem ez nem menne. Aztán nem hagyott a gondolat nyugodni…. 

Meg akartam örökíteni a pillanatokat, az apró csodákat, amik körülöttönk vannak. Aztán már családokat, gyerekeket, párokat kezdtem fotózni, üzletembereket, majd pedig esküvőket is.

 

A mai napig tanulom és gyakorom a fotózást és bár könnyünek tünhet, minden napos kihívás számomra. Nagyon szeretem a mai napig, biztosan sokkal kevesebb lennék nélküle. Hivatásomnak és célomnak érzem, hogy egy örök élményt adjak, melyekre mindig emlékezhetnek és megőrizhetik maguknak. 

Vállalkozóként úgy kihivásokkal kellett szembenéznem, főleg újként egy idegen országban. Az angol ismerete szerintem fontos hogy szélesebb körben is tudjunk mozogni, ismerkedni és tanulni, A vállalkozás üzemeltetése ugyanolyan fontos feladatom, mint a képeim. Sok feladat vár még rám, de kihivásnak tekintem ezt a fajta szemléletet is.

Nagyon szerencsés vagyok, mert a munkám által sok embert megismehetek, különboző helyszinekre eljuthatok, gyönyörü esküvőket fotózhatok.

Sok magyar kliensem is van, akikkel jó kapcsolatot ápolok a mai napig. Az én szakmám szerteágazóbb, mint amennyire elsőre tünik: nem csak a fotózáshoz, felszereléshez, utómunkához kell érteni, az emberekkel is tudni kell bánni, folyamatosam meg kell újulni, új helyszineket felfedezni. Megunhatatlan dolog ez számomra. 

Sikernek élem meg, ha meglátják a képeimet az emberek és örömüket lelik benne. Próbálom megmutatni az embereknek, milyen szépek is valójában. Megőrizni nekik az emlékeket, hiszen a képek az emlékek őrzői.

 

Munkáimról bővebben:

Facebook: https://www.facebook.com/AnikoPortraitPhotography/

Web: www.anikoportraitphoto.co.uk

Instagram: https://www.facebook.com/AnikoPortraitPhotography/

E-mail: anikoportraitphoto@gmail.com

 

Sok szeretettel várlak Titeket,

Anikó