Szilágyi Noémi vagyok, a NoiDesign megálmodója.

Az én utam…

Hogyan lettem irodai alkalmazottból táska készítő?

Jó pár dolognak kellet összejönnie, hogy ma vállalkozóként ezzel foglalkozzam. Én hiszek abban, hogy nincsenek véletlenek és minden okkal történik az életünkben. 2005-ben költöztünk Erdélyből Magyarországra a párommal és akkor 1,5 éves kislányommal, egy szebb jövő reményében. Esztergomban kezdtünk új életet, ahol én is és a párom is gyártósori munkások voltunk egy autóipari cégnél. Nem volt könnyű távol a családtól, de tudtuk, hogy a gyermekünk jobb életet érdemel, mint amit otthon tudtunk volna a számára biztosítani.

Végzettségemet tekintve könyvelő vagyok és arról álmodoztam, hogy irodában dolgozom és minden este ott lehetek a kislányom mellett amikor lefekszik és jó éjt puszit adhatok neki. Egy éven belül irodán dolgoztam és nagyon boldog voltam. Teltek az évek közben megszületett a kisfiam és arra ébredtem, hogy a munkahelyemen nem fejlődők, nincsenek kihívások, már nem töltött el örömmel bejárni dolgozni. Szinte már depresszió közeli érzésem volt, amikor 3 évvel ezelőtt jött az ötlet, hogy meg szeretnék tanulni varrni. Nem profi szinten, csak hogy otthon függönyt vagy párnahuzatot tudjak megvarrni.

 

Húgom épp akkor kapott ajándékba egy varrógépet, de mivel épp várandós volt, azt mondta kölcsönadja, próbáljam ki mennyire komoly az elhatározásom. Így lett gépem, de nem volt tudásom. Fogalmam sem volt, hogy kell befűzni a cérnát vagy hogy indítom el. De pár napon belül szembe jött velem egy hirdetés a FB-on, hogy varró tanfolyam indul Esztergomban és erre azonnal jelentkeztem. Patakfalvi Erika tanította meg az alapokat. Nagyon hálás vagyok neki a tanításokért. Kis idő múlva éreztem, hogy én táskákat akarok készíteni, ezt szeretném nagyon jól csinálni. Egy közös ismerős által találkoztam Erdős Klárával, bőrdíszműves táskakészítővel, aki egy igazi példakép a számomra. Itt már éreztem, hogy ezt hivatalosan szeretném csinálni.

Nekem a varrás maga volt a szabadság, a feltöltődés.

Itt jött a következő akadály, hogy képzéshez kötött, hogy vállalkozást indíts ezen a területen. De számomra nem volt lehetetlen. Elkezdtem kutatni az lehetőségeket és amikor már úgy volt, hogy nem nagyon fog összejönni, az utolsó pillanatban Esztergomban indítottak felnőttképzésben női szabó képzést. Fél év múlva viszont a párom Szombathelyen kapott állást, így költöztünk. Itt egy fantasztikus iskolában folytattam a tanulmányaimat, remek tanítókkal. Nagyon hálás vagyok nekik.

És igen, tavaly júliusban elindítottam a vállalkozásom, ami nem csak annyi, hogy a táskákat elkészítem, hanem ettől sokkal többoldalú. Egy igazi személyiség változáson megyek keresztül. Új utat járok, de élvezzem minden egyes lépését, ami a cél felé visz.

 

 

Nagy letisztult formájú táskákat szeretek készíteni, amiben elférnek a vállalkozó nők dolgai (laptop, iratok, dossziék), de ugyanakkora a részletes belső kidolgozás segít, hogy rend legyen a táskában. A tavaszi kollekcióban szettek is megtalálhatóak vagy nesszeszerrel, vagy egy kis táskával kiegészítve. Szeretek új anyagokkal dolgozni. A jelenlegi kollekció alapanyagai Olaszországból származnak és egyediek a magyar piacon. Nagy büszkeséggel és örömmel tölt el, hogy ebben a hónapban egy divatbemutató keretein belül az én táskáim is szerepelnek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A mottóm: Merj nagyot álmodni és minden nap tegyél érte valamit. Nincs lehetetlen csak tehetetlen és ez nagyon igaz.

 

Szilágyi Noémi

Email: szilagyi.noemi@noidesign.hu

Facebook oldal: NoiDesign

Webshop: emisheperd.com